Lyø-inspiration – mp3 og noder

Originalindspilninger til Inspiration til Balkanugen på Lyø 2019:
Makedonien:
Jovano Jovanke
Makedonsko Devojče
More Sokol Pie
Tino Mori

Bulgarien:
Liljano Mome
Dojdi Dojdi Libe Le

Roma (Šaban Bajramovič):
Niška Banja
Opa Čupa

Tekster og noder til arrangementer af sange/danse til Balkanugen på Lyø 2019:

Makedonien:
Jovano Jovanke
Makedonsko Devojče
More Sokol Pie
Tino Mori

Bulgarien:
Liljano Mome
Dojdi Dojdi Libe Le

Roma (Šaban Bajramovič):
Niška Banja   (revideret arr. maj 19)
Opa Čupa

Samlet sanghæfte 2018:
Sanghæfte 2018
Robins sangbog 2018

Mp3-filer af nodearrangementerne:

Makedonien:
Jovano Jovanke
Makedonsko Devojce
More Sokol
Tino Mori

Bulgarien:
Lijano Mome
Dojdi Dojdi

Roma(Saban Bajramovic):
Niska Banja
Opa Cupa

Denne side er dedikeret til materieler for Balkan-ugen på Lyø Ølejr. I 2019 ligger denne i uge 28.
Vi tager udgangspunkt i materialet fra 2018. Der er stadig nye uprøvede arrangementer. Derudover spiller vi selvfølgelig alt muligt andet – bl.a. arrangementer fra tidligere år.
Desuden lægger jeg noder til et par dejlige numre, som vi har spillet i mindre grupper – hvis nogen skulle have lyst til at eksperimentere ;o)

Ekstra noder:
Berovka   (Makedonsk og Bulgarsk)   Mp3: Berovka
Gankino Horo   (Makedonsk og Bulgarsk)   Mp3: Gankino Horo
Krajdunavska   Krajdunavska-bb (Bulgarsk)   Mp3: Krajdunavska

De fleste originalindspilninger er hentet på Youtube. Der udover har jeg hentet tekster, enkelte indspilninger samt en masse inspiration fra Ib Jørgensen og Anne Mette Nielsen, uden hvem jeg formodentlig aldrig havde mødt min livslange passion for Balkanmusik – tilbage i 72/73. Tusind Tak for det ;o)
Og der er stadig meget spændende materiale at finde på deres hjemmeside: http://www.celestia.dk/, både originalindspilninger, tekster samt noder.
I de senere år har jeg nydt inspiration fra Simon, Katrine samt Silke på Lyø’s Balkanuge – og nogle af mine arrangementer bygger også på Simons formidling/fortolkning af disse sange/danse. Tak for det.

Arrangementerne her på siden er ment som et oplæg – og er ingen facitliste. I bedste Lyøstil regner jeg med, at vi sammen finder frem til enkle men interessante fortolkninger af musikken med respekt for originalerne – men også med mulighed for nyfortolkninger.

Udfordringen har været at forsøge at kombinere rimelig enkle arrangementer med forskellige sværhedsgrader, så der er passende materiale for både uerfarne, men også mere garvede dansere, sangere samt orkestermusikere. Dette er gjort ved at vælge sange, som kan arrangeres flerstemmigt og som med orkesterakkompagnement – samt dans til – kan blive fællesoplevelser for alle på én gang – på trods af forskellige forudsætninger.
Nogle af jer kender nok et par af sangene, sikkert i lidt andre versioner. Men der er også nye eller mindre kendte sange.

Der er selvfølgelig meget andet materiale, som har været spillet gennem årene i Balkanugen. Der ligger stadig meget nodemateriale af både Balkan- og Klezmermusik på fb-siden, under menuen Filer. Her i gruppen kan du stille spørgsmål/kontakte andre Balkaninteresserede:
Lyø Ølejr Balkanmusik
Flere oplysninger om balkanugen på Lyø, såsom priser, billetter m.m.m. kan du se her:
Lyø Balkanuge
Eller her:
Ølejr Lyø Balkan

I øvrigt cirkulerer der andre materialer/noder blandt folk, som spilles spontant i mindre grupper. Det er altsammen særdeles velkomment og er med til at gøre Balkanugen spændende med plads og udfordringer til alle.
Hvis du savner flere noder, er der masser af inspiration her:
Verdensmusiknoder

Her på siden findes indtil videre udelukkende de fællesnumre, som vi som igangsættere tager udgangspunkt i her på den kommende Balkanuge. Bl.a. fordi overskueligheden på fb kan være på et ret lille sted …

NB! Alle er velkomne i Balkanugen uanset forudsætninger. Hvis man ikke spiller et instrument er der plads både i koret og i dansen, eller som livsnyder ;O)

Vi ses på Lyø i uge 28
Kh Mette
Opdateret 04-05-19